Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Dit is waarom painten in de Winter goed voor je is!

Dit is waarom painten in de Winter goed voor je is!
De winter komt eraan. Wat ons betreft is december de gezelligste maand van het jaar! Buiten is het koud en guur, dus wat is nu een beter moment dan het naar boven halen van je innerlijke kunstenaar? Je hebt wat extra vrije tijd en oneindige creatieve energie, dus waarom laat je die niet de vrije loop? Diamond painting is de beste manier om dat het hele jaar door te doen, maar vooral tijdens de winter. 

En wist je dat painten tijdens de winter ook nog is extra goed voor je gezondheid is?
Ben jij benieuwd waarom? Lees dan snel verder!




WAAROM DIAMOND PAINTEN IN DE WINTER?

Zoals je misschien wel weet is diamond painting ontzettend goed voor je mentale gezondheid, vooral tijdens de kille maanden wanneer je je minder energiek, geïnspireerd of productief voelt. Hier zijn een aantal redenen waarom diamond painting erg gunstig is om te doen tijdens de koude wintermaanden.

HET HOUDT JE SCHERP - Knutselen in de winter is een van de beste manieren om bezig te blijven en je productief te voelen, zelfs als je een paar weken niet op je werk of op school bent. Na een lange pauze van de dagelijkse sleur, kan je je beginnen te vervelen. Door je te concentreren op een specifiek project zoals een nieuwe diamond painting kun je je beter concentreren en je geest scherp houden.

HET GAAT WINTERDEPRESSIE TEGEN - Als je een painter bent, weet je al dat creatief bezig zijn een enorme boost kan geven aan gevoelens van geluk, kalmte en ontspanning, maar wist je dat er een wetenschappelijke reden is waarom? Volgens onderzoek zorgt zelfs het bekijken van kunstwerken al voor een vrijkomen van dopamine in de hersenen, wat je lichaam vult met een blij, positief gevoel. Tijdens dit koude en donkere seizoen voelen velen van ons zich somber of lijden aan zelfs winterdepressiviteit. Creatief bezig zijn kan dus zeker helpen!

HET BRENGT JE IN FEESTELIJKE SFEREN - Wanneer je werkt aan een painting met een gezellig winter thema zal je merken dat je, zeker tijdens de feestelijke maand december, helemaal in de stemming komt. Zelfs als je meer een zomer-persoon bent! Urenlang staren naar een mooi, ontspannend wintertafereel, zoals onze prachtige winter en Kerst paintings, kunnen je dus helpen om je meer te laten genieten van deze tijd van het jaar.


^ een vrolijke Kerst painting gemaakt door Manon!

HET PERFECTE CADEAU - De winter is de tijd om te geven en het cadeau doen van een diamond painting is altijd een goed idee. Super veelzijdig, dus voor iedereen wat wils! Lees hier hoe je je diamond painting kan inlijsten zodat het een prachtig en compleet geschenk wordt. Ook kun je een vriend(in) of familielid een complete Happy Painting Kit geven, zodat hij of zij deze zelf kan maken. Misschien kunnen jullie gezellig samen aan de slag?

HET VROLIJKT JE HUIS OP - Over inlijsten gesproken... zodra je de jouwe in een prachtige lijst hebt gedaan, kunt je het overal in huis ophangen! Wij vinden het leuk om een ingelijste painting het hele jaar door te vervangen, zodat je woon- of slaapkamer aangepast is aan het seizoen, of het nu midden in de winter is of op het hoogtepunt van de zomer. Daarom hebben wij super leuke Magnetische Lijsten in onze shop, makkelijk in gebruik en handig wanneer je ook van afwisseling houdt!

LIEFDEVOLLE KERSTKAARTEN - Wist je dat we ook kerstkaarten met diamond painting hebben? Deze unieke kerstkaarten zijn in feite miniatuur canvassen die worden bezorgd met een bijpassende enveloppe, zodat je unieke en handgemaakte kerstkaarten kunt maken en kan sturen naar al jouw dierbaren. Ze zijn veel kleiner dan gewone paintings dus ze zijn perfect voor beginners! Maar ook als je een doorgewinterde Happy Painter bent, zijn de kaarten té leuk om niet te maken.


^ deze kaarten zijn gemaakt door Bea, prachtig!

EEN WARM GEVOEL EN SAMENHORIGHEID - Wanneer je in de winter het gevoel hebt soms een beetje eenzaam te zijn, is het een fijn idee wanneer je mede painters om je heen hebt die misschien hetzelfde ervaren. Onze Happy Painting Club op Facebook hebben wij speciaal opgericht voor Happy Painters die graag mooie resultaten willen delen met elkaar, handige tips en tricks hebben of gewoon gezellig willen kletsen over diamond painting. Het hele jaar door kun je hier terecht met vragen en gezelligheid. Maar helemaal in de winter is de Club onmisbaar voor een warm en gevoel van samenhorigheid! 

We hopen dat je na het lezen van deze blog extra veel zin krijgt om lekker te gaan painten! Het zal je zeker goed doen 
☺️ Bekijk onze mooiste Winter Paintings, de meest gezellige Kerst paintings en meer en ontdek zelf de bovenstaande voordelen van diamond painting. Merk jij nog andere pluspunten van painten in de winter? Laat het hieronder weten!

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x