Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

How to: een diamond painting opbergen die nog niet af is

How to: een diamond painting opbergen die nog niet af is

Als je vaker onze blogs leest weet je dat we al meerdere blogs hebben geschreven waarin we jou tips & tricks geven hoe je het beste je diamond painting en je accessoires kunt opbergen. Deze week kregen wij echter een belangrijke vraag van een klant: "Hoe berg je een diamond painting op waar je nog mee bezig bent? 

Dit is natuurlijk een hele goede vraag, en omdat wij onze klanten graag helpen hebben we besloten om het antwoord op deze vraag ook in een blogpost te beantwoorden. 

Hoe berg je een diamond painting op als deze nog niet af is?
Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, en dat geld ook voor het opbergen van je diamond painting waar je nog mee bezig bent. Wij hebben een aantal methodes voor je op een rijtje gezet: 

De Rolmethode
De eerste methode om je diamond painting op te bergen waar je nog mee bezig bent is via de rolmethode. Dat kan via deze stappen: 
- Koop een grote en stevige koker (dit kan van karton, PVC of plastic zijn). Deze zijn vaak goedkoop te scoren bij de Action. 
- Rol je canvas voorzichtig rond de buis. Begin bij de ene rand draai dan langzaam je canvas op de koker. Let hier echt op dat de steentjes naar binnen wijzen, anders is de kans groot dat je straks een hoop steentjes kwijt bent. 
- Gebruik elastiekjes om je opgerolde diamond painting op zijn plek te houden, zo blijft het canvas netjes en strak. 
- Berg de steentjes op in opbergboxen zodat je deze niet kwijt raakt. 

De platte opslagmethode
De tweede methode is de platte opslagmethode. Ook deze is vrij simpel: 
- De eerste stap is om een vlak oppervlakte te zoeken of te creëren. 
- Als je deze gevonden of gecreëerd hebt, plaats je je kunstwerk met de beeldzijde naar boven. 
- Omdat je diamond painting met de steentjes open ligt is het verstandig om een groot vel perkamentpapier of siliconenpapier over je kunstwerk heen te leggen. Dit zorgt ervoor dat je steentjes beschermd zijn en dat ze op hun plaats blijven. 
- Als je het grote vel met perkament- of siliconenpapier op je kunstwerk hebt gelegd, plaats je voorzichtig een plat voorwerp (zoals een boek) of een lichtgewicht plank over het papier om alles plat en veilig te houden. 
- Ook bij deze methode berg je de steentjes het beste op in opbergboxen. 

Een diamond painting map
Veel fanatieke diamond painters houden een map of een album bij waarin ze hun kunstwerken opbergen. Nu denk je wellicht: "maar dat kan toch alleen met afgeronde diamond paintings?" Niks is minder waar. Als je je losse steentjes die je nog gaat gebruiken opbergt in opbergboxen of verzameltubes kun je je lopende diamond painting opbergen in een diamond painting map tot je weer verder gaat. 

Wij hopen je met deze tips een beetje op weg te hebben geholpen. Wat is jouw favoriete manier om je diamond painting op te bergen als je er nog mee bezig bent? Laat het ons weten in de reacties!

comment {0 reacties

D
Devivier Conny calendar_today

Dag mede D.P. medemensen, nog een veilige oplossing voor het ,opbergen, verplaatsen, enz…. is dit namelijk : Puzzelmappen, deze hebben een ritssluiting over de ganse buitenkant en handvaten. Voor het bewaren en weg te leggen tijdens het maken (met dan wel een versteviging in want het is mals voor puzzels)De grootste die ik tot nu heb gevonden (Bol.com) is voor puzzels van 1000 st. , grote map dus. IK hoop jullie daarbij geholpen zijn. grtjs C paint ze

T
Theo calendar_today

De diamond painting waar ik nu mee bezig ben ligt als er verder geen visite of eters zijn op de tafel die 2 meter lang is en met eten is er genoeg ruimte want we zijn meestal met ze tweën
Groet van mij

C
Conny Wijnia calendar_today

Ik heb van een groot stuk karton ( de verpakking van een wasmachine) een soort 3-luik gemaakt. Het werkstuk leg je op het karton en links en rechts klap je eroverheen. Aan de bovenkant maak ik beide hoekjes vast met plakband. Anders zakt alles naar beneden. Dit schuif ik achter de kast.

C
Christien calendar_today

ik hang mijn painting werk op een rol en hang het op een kleding stang (in de kast ), net als hier boven is beschreven ,
verder heb ik een bed tafeltje op wieltjes (net als in verpleeghuizen )leg er een groter plankje kan het neer zetten en werken waar ik zelf wil .Christien

K
Kaatje calendar_today
Als ik bezig ben met een dp., en ik stop er mee dan bewaar ik deze tussen 2 triplex plaatsen ( doorzichtige ) en heb de folie er op laten zitten . mede omdat de steentjes niet gaan schuiven en de canvas plat blijft liggen .en bewaar deze is een grote teken map deze kan dicht en bewaar de dp waar ik mee bezig bent onder ons bed stof vrij. Als ik klaar ben dan spray ik er transparante lak over heen meerdere keren ,als die droog is lijst ik deze in. Maar ik denk een ieder zijn of haar manier heeft om een dp die niet af is op te bergen

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x